Här griper polisen rånare i centrala Västerås: ”Jag hörde ett skott”

  • Torsdag 4 jun 2015 2015-06-04
E-post 114

VÄSTERÅS Under torsdagsförmiddagen utsattes en pantbank för ett rån och just nu pågår en stor polisinsats i centrala Västerås, berättar ett ögonvittne för Nyheter Idag. Enligt Aftonbladet har tre personer gripits och en ska varit beväpnad med automatvapen, enligt ett vittne Aftonbladet talat med.

Just nu pågår en stor polisinsats i centrala Västerås i närheten av en pantbank, enligt ögonvittnet Mari Boman som är på platsen. Hon berättar för Nyheter Idag att det var dramatiska scener som utspelade sig vid 09-tiden på torsdagsförmiddagen.

– Jag hörde ett skott och då tittade jag ut och då sköt de för andra gången. Då såg jag en civilpolis springa med dragna vapen efter munkgatan, berättar Mari Boman i telefon för Nyheter Idag.

En större bil, alternativt en SUV, har kört in i ett trafikljus och en buss ska ha ställt sig tvärs över vägen för att hindra rånarna att fly, berättar Boman. På en bild som Mari tagit ser vi en av rånarna ligga ner på marken samtidigt som polisen står bredvid och vaktar. Minst en av rånarna ska ha varit beväpnad med automatvapen.

Enligt Aftonbladet har tre personer gripits och en fjärde ska eventuellt fortfarande vara på fri fot. De skriver även att polisen har haft span på pantbanken en längre tid.

– Det kan finnas flera personer som befinner sig på andra platser. Vi kan inte utesluta det, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid polisen region mitt till Aftonbladet.

Nedan ser du när polisen griper en av rånarna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag