Här griper svenskarna misstänkt människosmugglare på bar gärning i Medelhavet

Här griper svenskarna den misstänkte människosmugglaren på bar gärning. Foto: Kustbevakningen
  • Fredag 4 Dec 2015 2015-12-04
E-post 319

GREKLAND Under onsdagen greps en misstänkt människosmugglare på bar gärning utanför den grekiska ön Lesbos av den svenska kustbevakningen. ”Den misstänkte flyktingsmugglaren greps till havs efter att med sin båt lämnat personer iland och sedan styrt åter mot Turkiet”, skriver kustbevakningen på sin hemsida.

På onsdagen grep den svenska kustbevakningen en misstänkt människosmugglare på bar gärning vid ön Lesbos utanför Grekland. I samband med gripandet har den svenska kustbevakningen prejat den båt som den misstänkta människosmugglaren använt, men insatsen ska trots det gått odramatiskt till, berättar Kustbevakningen på sin hemsida.

”Den misstänkte flyktingsmugglaren greps till havs efter att med sin båt lämnat personer iland och sedan styrt åter mot Turkiet. Prejningen och gripandet var odramatiska”, skriver Kustbevakningen på sin hemsida.

Kustbevakningen har hittills överlämnat nio misstänka människosmugglare

Sverige deltar i arbetet med att förhindra människosmuggling på havet mellan Turkiet och Grekland. Det arbetet sker inom ramen för EU:s myndighet Frontex, vilka bedriver insatsen Pperation Poseidon som påbörjades första oktober. Målet är att hindra människosmuggling på medelhavet mellan Turkiet och Grekland.

Hittills har Kustbevakningen överlämnat nio personer misstänkta för människosmuggling till grekisk polis, berättar myndigheten på sin hemsida. Förutom att gripa misstänka människosmugglare har Kustbevakningen även räddat 1 693 personer från sjöodugliga båtar.

Operation Poseidon pågår till och med den 19 december. Den svenska kustbevakningen deltar med den 12,5 meter långa ribb-båten KBV 477. Det var den båten som användes i onsdags när den misstänkta människosmugglaren greps vid ön Lesbos.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag