Här grips 16-åringen efter nattens bilbränder i Upplands Väsby

Här griper polisen en misstänkt gärningsman. Inklippt en av bilarna som brann i Upplands Väsby.
  • Lördag 19 mar 2016 2016-03-19
E-post 2139

STOCKHOLM Under fredagskvällen skakades centrala Upplands Väsby av fem bilbränder under kort tid. Men tack vare vittnesuppgifter med signalement kunde polisen till slut gripa en person vid en skola som kan sättas i samband med minst en av bränderna. – Han är misstänkt för en av bränderna och det är den på Björkvallavägen, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

Det var en stökig fredagskväll i den norra Stockholmsförorten Upplands Väsby. Räddningstjänst fick rycka ut för att släcka totalt fem bilbränder på kort tid och flera polispatruller arbetade med att försöka få tag i en misstänkt gärningsman.

– Från klockan 21.23 kom den första branden. Det har varit fem bilbränder, säger Stockholmspolisens vakthavande befäl Fredrik Andersson till Nyheter Idag.

Vittnesuppgifter hjälpte polisen på rätt spår

Tack vare vittnesuppgifter och signalement kunde polisen gripa en misstänkt gärningsman vid en skola i centrala Upplands Väsby. Ett vittne till polisens ingripande berättar för Nyheter Idag att stämningen stundtals var hätsk och den gripne personen ska ha ropat något i samband med att han blev förd till polisbil.

– Han skrek något till de andra ungdomarna, men jag vet inte vad han skrek. Det var på ett språk jag inte förstår, säger ögonvittnet.

Andersson berättar för Nyheter Idag att det är en ung person som misstänks och att han i nuläget kan kopplas till i vart fall en av bilbränderna.

– De griper en 16-årig kille. Han är misstänkt för en av bränderna och det är den på Björkvallavägen. Sen vet jag inte om man kan länka honom till de andra bränderna. Han är förd till arresten.

– Han är gripen på signalement och vittnesuppgifter.

Är han delgiven misstanke om brott?

– Det vet jag inte. Han är 16, då ska man kontakta sociala myndigheter och föräldrar. Troligtvis har man inte påbörjat förhöret ännu.

Brottet rubriceras som skadegörelse.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag