Här häcklas komikern efter skämt om transinfluencer

Chrissie Mayr och Dylan Mulvaney. Bild: Faksimil Twitter, Instagram
  • Lördag 13 maj 2023 2023-05-13
E-post 0

Dylan Mulvaney är transinfluencern som väckte stor uppmärksamhet efter sitt samarbete med öljätten Anheuser-Busch. När ståuppkomikern Chrissie Mayr skämtade om Mulvaney under en show väckte det ont blod hos vissa i publiken som häcklade henne och lämnade sedan föreställningen.
– Fuck you, transphobe! skrek en kvinnlig åhörare.

Föreställningen ägde rum i Dallas förra helgen där huvudnumret Chrissie Mayr, en New York-baserad komiker, började dra skämt om transinfluencern Dylan Mulvaney.

Dylan Mulvaney var tidigare skådespelare med roller i bland annat South Park-skaparnas musikal ”The Book of Mormon”.

När Covid-pandemin drabbade USA med restriktioner i många delstater blev Mulvaney utan sysselsättning, och inledde då sin transition till en flicka, vilket hon började dokumentera i filmer på plattformen TikTok i mars 2022. Mulvaney blev mycket framgånsrik på plattformen, där hon idag har över 10 miljoner följare.

Läs även: Öljätte tappar 5 miljarder dollar efter sågat samarbete med trans-influencer

Chrissie Mayrs skämt handlade om Mulvaneys transition.

– Varför det gått ett år av tjejskap (girlhood) och fortfarande inga tuttar? Det ska ske på dag ett, okej? sade Mayr på Hyena’s Comedy Nightclub i Dallas.

– Om jag genomgår en transition till en snubbe, så skaffar jag en kuk dag ett, och jag skaffar den största du kan hitta. Jag går liksom in i bakrummet och säger: ”Ge mig någonting svart, okej?”

– Varför inga tuttar för Dylan? Jag förstår inte, tillade komikern.

– För att han är en man, ropade en åhörare ut, varpå Mayr upprepade instämmande.

Men andra i publiken höll inte med.

– Nej, hon är en kvinna, ropade en kvinnlig åhörare.

– Ojdå, vi har en sån. Det är lugnt. Vi kan alla ha olika trosuppfattning. Det är okej. Somliga av oss kan tro på verkligheten… , svarade Mayr.

En grupp kvinnliga åhörare instämde emellertid inte och kunde senare ses lämna showen.

– Fuck you, transphobe! utbrast en av kvinnorna.

Läs även: Attackerade komiker på scenen: ”Det han sade var triggande”

Enligt Mayr ska kvinnorna sedan ha klagat hos ledningen och vält hennes bord med merch.

– De kan inte ha det åt båda hållen. Vänstervridna vill vara kulturskapare men vill också att vissa grupper ska vara befriade från förlöjligande, säger hon till Fox News om händelsen.

– Om du tror på sann jämlikhet så finns det ingen sådan sak som att ”slå nedåt”. Ingen grupp borde vara ”säker” från att göras narr av. Jag kommer fortsätta att dra tjockis-skämt och trans-skämt för jag tycker om det, och det gör publiken uppenbarligen också, tillägger hon.

Dylan Mulvaney, som Mayr skämtade om, väckte stor uppmärksamhet efter sitt samarbete med den amerikanska öljätten Anheuser-Busch för ölmärket Bud Light.

Samarbetet fick flera konservativa profiler att gå i taket och blev dessutom ett rejält fiasko för Anheuser-Busch, som tappade över 5 miljarder dollar i värde efter PR-draget.

Läs även: Ölchefer tar time-out efter transvestit-fiasko

Läs även: Efter wokefiaskot: Nu satsar öljätten på patriotisk reklam

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag