Attackerade komiker på scenen: ”Det han sade var triggande”

Dave Chapelle och Isaiah Lee. Bild: Public Domain/Faksimil Youtube
  • Tisdag 24 maj 2022 2022-05-24
E-post 325

I början av maj attackerades den världsberömde komikern Dave Chapelle under en pågående show i Los Angeles. Nu berättar angriparen Isaiah Lee om varför han gick till attack mot Chapelle. 

– Jag identifierar mig som bisexuell, och jag ville att han skulle veta att det han sade var triggande, säger Lee.

Den 3 maj attackerades komikern Dave Chapelle under en pågående show på Hollywood Bowl i Los Angeles av en person ur publiken som sprang upp på scenen och tacklade honom. Chapelle blev inte skadad utan kunde fortsätta showen efter attacken.

Angriparen identifierades som Isaiah Lee, 23. Han greps av polis efter attacken och har sedan dess även blivit misstänkt för ett mordförsök i december då en man knivhöggs på ett härbärge. Brottsoffret ska ha känt igen Lee efter att hans bild publicerades i samband med attacken på Chapelle.

Läs även: Ramaskri mot Netflix-komiker efter Förintelseskämt: ”Han borde utredas av polis”

Nu berättar Lee för tidningen New York Post vad som motiverade honom till attacken på Chapelle.

– Jag identifierar mig som bisexuell, och jag ville att han skulle veta att det han sade var triggande, säger Lee till New York Post som intervjuar honom på en anstalt i Los Angeles.

– Jag ville att han skulle veta att nästa gång borde han fundera på att först köra sitt material med människor som det kan påverka.

Lee säger att han hoppades på att ha trevligt på Chapelles show, men blev allt mer arg och frustrerad i takt med att Chapelle drog skämt om sina tidigare kontroverser om HBTQ-frågor och hemlöshet.

– Det är en kamp och jag ville att Dave Chapelle skulle veta att det inte är ett skämt, säger Lee som själv har varit hemlös.

Enligt Lee blev droppen ett skämt om pedofili, vilket fick Lee att minnas hur han själv utsatts för övergrepp som tonåring.

Efter attacken fick Lee en hård behandling av Chapelles säkerhetsteam, som bröt hans arm och gav honom två blåtiror.

– De spottade på mig och vred mig som om med flit, hävdar Lee.

Lee har erkänt att han hade med sig en pistol-replika med en infälld kniv till Hollywood bowl, men händar att han inte bar vapnet när han stormade scenen.

Bild: LAPD

Enligt Lee bär han vapnet som personlig skydd då han är en ”mindre kändis” under rapnamnet ”NoName Trapper”. Som NoName Trapper har Lee släppt en låt om Dave Chapelle under 2020.

Efter attacken ska Chapelle ha frågat Lee om varför han blev angripen.

– Jag sa till honom att min mamma och farmor, som slogs för hans medborgerliga rätt att säga vad han vill, hade blivit upprörda över vad han sade.

Enligt Lee ska Chapelle ha svarat att ”Nu kommer din historia dö med dig, grabben”.

– Men han hade fel. Jag sitter ju här och pratar med dig om den, säger Lee till New York Posts reporter.

Läs även: Betnér sågar riktlinjer för komiker: ”Vi jobbar inte på landstinget”

Läs även: Netflix avvecklar Woke – uppmanar censuraktivister att hitta annan arbetsplats

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag