Här hånar Hanif Miljöpartiet från Öresundsbron: ”Checkpoint Fridolin”

En glad Hanif Bali på väg till Köpenhamn. Foto: Wikimedia Commons / Privat
  • Torsdag 31 Dec 2015 2015-12-31
E-post 557

MALMÖ Moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali är ute på resande fot och åkte Öresundsbro på torsdagen. Under tiden passade han på att håna den rödgröna regeringen. ”På Öresundståget, ska strax passera checkpoint Fridolin”, skriver han samtidigt som han publicerar en selfie med sin legitimation.

Efter att den rödgröna regeringen infört ID-kontroller på tågen som passerar Öresundsbron har kritiken varit hård. Framför allt drabbas pendlare mellan Malmö och Köpenhamn som ska ta sig till jobbet då ID-kontrollerna förlänger restiden avsevärt.

På torsdagen var Moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali på resande fot och åkte på Öresundsbron på väg till Köpenhamn. Under tiden passade han på att håna den rödgröna regeringen på Twitter.

”På Öresundståget, ska strax passera Checkpoint Fridolin”, skriver han. I en annan tweet laddar upp en selfie där han håller i sin legitimation från riksdagen. På bilden syns tydligt hur Hanif odlat skägg över julhelgen.

Nyheter Idag ringde till den moderate riksdagsledamoten för att kolla om myndigheterna släppte honom igenom ID-kontrollerna.

– Men du, jag kan inte prata nu. Jag är på väg in till Köpenhamn. Du får ringa när jag är på väg hem, säger en stressad Hanif till Nyheter Idag.

Nyheter Idag följer händelseutvecklingen i händelse av att Hanif fastnar i checkpoint Fridolin på väg tillbaka från Köpenhamn.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag