Här har ett gigantiskt 80-meters vindkraftverk kraschat

Här har vindkraftverket kraschat. Foto: Faksimil Youtube
  • Söndag 4 jan 2015 2015-01-04
E-post 147

IRLAND Nu har ett gigantiskt vindkraftverk, värt över sex miljoner kronor, totalhavererat och kraschat på norra Irland, rapporterar the Independent. – Som tur var skadades ingen, säger Doreen Walker, föreståndare för vindkraftsparken.

Trots att det var relativt lugnt väder med modest vind kraschade ett gigantiskt 80-meters vindkraftverk i norra Irland. I kraschen spreds delar av det havererade vindkraftverket över en stor yta, skriver den engelska tidningen the Independent. Det är ännu oklart varför verket vek ner sig, men en stor utredning pågår nu enligt tidningen.

– Som tur var skadades ingen och det var heller ingen personal i närheten under tiden, säger Doreen Walker, föreståndare för vindkraftsparken.

Det rapporteras att rotorbladen ska ha börjat snurra utom kontroll och de mekaniska oljuden när verket kraschade kunde höras på över en mils avstånd. Vindkraftsverket ska enligt uppgift vara värt ungefär 6,5 miljoner kronor. I nedan video kan du se resterna av det havererade verket i norra Irland.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag