Här har någon stulit EU-migranternas sexdocka

Foto: Fredrik Grufman
  • Söndag 7 apr 2019 2019-04-07
E-post 510

När Fredrik Grufman skulle städa övergivna tiggarbosättningar i Järfälla upptäckte han att någon varit där och stulit en sexdocka som tidigare fanns i ett hopsnickrat skjul i skogen. Totalt samlade Grufman ett 20-tal personer för att städa upp i och runt bosättningen.

Järfällabon Fredrik Grufman är en engagerad medborgare som bekymrar sig över nedskräpning i naturen. Via livesändningar med sin mobiltelefon har han visat den kraftiga nedskräpningen runt tiggarläger i skogen.

I ett ihopsnickrat skjul upptäckte han en smutsig sexdocka som låg på en säng. Men några veckor senare när han begav sig tillbaka till samma ställe för att städa i skogen upptäckte han att sexdockan var borta.

– Kent Ekeroth var där och sprang. Den var där innan han kom, sen var den borta, skojar Grufman i telefonen.

Den förre riksdagsledamoten Kent Ekeroth var på plats för att filma städdagen för sajten Samhällsnytt. Grufman tillägger senare att han ”inte tror” att Ekeroth är den skyldige.

Bjöd in alla partier – bara SD och MED dök upp

Grufman har bjudit in företrädare från alla partier i Järfälla kommunfullmäktige att delta i städningen av skogen, men det var bara SD och Medborgerlig Samling som kom. Det kom två representanter från respektive parti, trots att Medborgerlig samling egentligen inte var bjudna eftersom de inte sitter i fullmäktige.

– Vi städade i skogen, sågade ner de här gamla tiggarbostäderna och gjorde kaffeved av det. Nu kommer Järfälla kommun plocka bort alltihopa.

Det var långt mer än bara de ihopsnickrade skjulen som fanns att röja upp i skogen. Totalt uppskattar Grufman att det handlar om minst hundra sopsäckar med skräp som de plockat ihop.

– Vi har hittat en jävla massa bråte, oljedunkar och skit. Kläder och kontorsstolar, bildelar, däck. En massa bråte i största allmänhet, sådant som inte har i en skog att göra.

Mycket av arbetet har Grufman själv filmat och publicerat i Facebookgruppen ”Varning i Järfälla”. Där finns fler videoklipp där Grufman dokumenterat olägenheter och nedskräpning i kommunen, inte minst relaterat till EU-migranter.

Nu hoppas Grufman att han inte ska behöva städa fler skogsområden efter olagliga bosättningar.

– Det var brutalt. Vi har fått samla ihop i högar på olika ställen i den här skogen. Vi var 25 personer totalt, folk kom ända från Nacka för att hjälpa till, berättar han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag