Här hungerstrejkar flyktingar i protest mot den svenska maten – Bloggerskan Paow: ”Jag tycker att det är skitfel”

Foto: Skärmdump
  • Torsdag 19 Nov 2015 2015-11-19
E-post 5296

INRIKES Ett filmklipp som sedan förra veckan sprids i sociala medier visar en hungerstrejk på asylboendet Norrbygården i Fagersta. – Jag tycker att det är skitfel, säger bloggerskan Paulina ”Paow” Danielsson, som är en av dem som spridit klippet på Facebook, till Nyheter Idag.

Det var förra veckan som de asylsökande migranter som bor på Norrbygården i Fagersta gick ut i hungerstrejk. En av de asylsökande spelade till och med in en film som han laddade upp till Youtube och andra sociala medier där han lagt låten ”They don’t care about us” med Michael Jackson som bakgrundsmusik.

I klippet ser man migranter som för oväsen och skramlar med sina matbrickor i en matsal i protest mot att de inte får ett bättre boende eller lyxigare mat. Migranterna skriker dessutom ”tjuvar” på arabiska åt den svenska personalen eftersom de anser att de blivit fråntagna ”rätten” till bättre boende på skattebetalarnas bekostnad.

Fredagsfeber v12 2015Här är veckans avsnitt av Fredagsfeber!Glad fredag!För att läsa mer om det vi pratar om eller se klippet i HD:http://feber.se/323271/

Posted by Feber on den 20 mars 2015

 

”Hjälp oss Sverige att komma över lidandet i vårat läger”, står det att läsa i slutet av videon, syftandes på asylboendet som migranterna är missnöjda med.

– Vi älskar Sverige och svenska folket men vi behöver deras hjälp, säger en migrant som kallar sig Zouher till lokaltidningen Fagerstaposten.

Enligt Zouher hungerstrejkade de flesta av dem som bor på boendet, med undantag för flera av barnen samt de äldre och svagare personerna.

En av dem som tycker att migranternas beteende är fel är kändisbloggerskan Paulina ”Paow” Danielsson som under veckan spridit videoklippet på sin blogg.

– Jag tycker att det är skitfel. Det dör en person av svält varje minut i världen och de gnäller på att de får dålig mat, säger hon om flyktingarna till Nyheter Idag.

– Det reagerar väl vem som helst på om man är en människa som betalar skatt? Och ändå kommer vi med öppna armar.

På Norrbygården, som är mycket trångbodd på grund av det stora inflödet av asylsökande, bor omkring 470 migranter. Men migranterna kommer få nöja sig med boendet och maten tänker asylboendet inte heller byta ut.

– Tycker de inte om maten så är det inget vi kan göra något åt. Vi har 450 personer med olika tycken, säger platschefen Tom Syrén.

Se även:
Bloggerskan Paulina “Paow” Danielsson dödshotad efter Facebookinlägg om SD – “Hoppas innerligt att dom vinner nästa val”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag