Här kastar brevbäraren SD-utskick i soptunnan – ”Bland det bästa jag sett”

Foto: Faksimil ur video / Instagram
  • Onsdag 17 sep 2014 2014-09-17
E-post 0

VALET 2014 I en video på instagram visar en brevbärare hur han kastar en bunt med brev från Sverigedemokraterna. Videon är uppladdad dagen efter valet och väcker reaktioner. – Haha, åh det där kan vara bland det bästa jag har sett, skriver en tjej i kommentarfältet till videon.

Valet kom till stor del att handla om Sverigedemokraterna och partiet väcker känslor. I en video på instagram visar en brevbärare hur han tar en tjock bunt med kuvert skickade från Sverigedemokraterna och går sedan till en soptunna för att kasta bunten.

– Haha, åh det där kan vara bland det bästa jag har sett, skriver en tjej i kommentarfältet.

Men det finns även dem som tycker att tilltaget med att kasta Sverigedemokraternas brev är dåligt. Instagramanvändaren ”gabbzlicious” invänder starkt emot det som sker i videon.

– Säg upp dig och låt någon som vill jobba ta över ditt jobb. Jag är brevbärare och har delat ut reklam från de flesta partier i valrörelsen. Skulle aldrig få för mig att bete mig på det där viset. Skärp till dig, skriver ”gabbzlicious” i kommentarfältet.

”Tråkigt att personen ger brevbärare dåligt rykte”

När Nyheter Idag kontaktar Sverigedemokraternas presschef Martin Kinnunen förklarar han att han läst om liknande incidenter inför valrörelsen. Däremot är han osäker på om det handlade om den aktuella videon på instagram.

– Jag läste något om en liknande grej, men det kanske inte var samma brevbärare, säger Kinnunen.

Händelsen i sig tar Kinnunen med ro. Istället bekymrar han sig mer över personen som väljer att kasta bunten med brev än hur agerandet påverkar Sverigedemokraterna som parti.

– Det är tråkigt att personen ger brevbärare dåligt rykte. Jag har själv arbetat som brevbärare i min ungdom.

– Jag tror inte att det är så vanligt bland brevbärare. De flesta brevbärare sköter sitt jobb och vad jag vet får vi bra genomslag reklammässigt på våra utskick. Det är många som öppnar våra brev, avslutar Kinnunen.

 Nedan ser du videon som laddades upp på instagram.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag