Här knivattackeras kurder av ISIS-supportrar i Tyskland

Bild ur videoklippet som Ruptly publicerar. Foto: Faksimil / Youtube
  • Onsdag 8 okt 2014 2014-10-08
E-post

TYSKLAND Det bröt ut våldsamma scener i den tyska staden Hamburg då ett 40-tal knivbeväpnade ISIS-supportrar slogs med kurdiska demonstranter. I en video ser vi knivskurna människor på marken och poliser som försöker bringa ordning. 

Minst fyra personer blev inlagda på sjukhus med sticksår ​efter våldsamma sammandrabbningar som bröt ut i Hamburg sent på tisdagen, efter att ett 40-tal anhängare till den islamiska staten (IS) beväpnade med knivar och machetes slogs med hundratals kurdiska demonstranter. Polisen bär kravallutrustning och använder vattenkanoner för att stävja våldet, skriver Ruptly i videobeskrivningen på youtube.

Sammandrabbningarna inträffade efter kurdiska demonstranter som tidigare ockuperat Hamburgs centralstation hade samlats i närheten av Al Nour moskén på Steindamm, en gata i närheten av järnvägsstationen. Sammandrabbningarna inträffade runt 11:30 lokal tid (2130 GMT).

De kurdiska demonstranterna var upprörda över den upplevda bristen på åtgärder för att skydda främst den kurdiska staden Kobane, som ligger i Syrien nära den turkiska gränsen, från ISIS attacker. Några har ifrågasatt varför flyganfall från USA och andra nationer mot ISIS i Syrien inte har fokuserat på att även skydda Kobane.

Nedan ser du Ruptlys video från tumultet när grupperna drabbar samman.

Även Ruptlys moderbolag, ryska RT, publicerar en video på youtube från tumultet i Hamburg.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag