Här kör lastbilen över människor i Nice – Livlösa kroppar på gatan

  • Fredag 15 jul 2016 2016-07-15
E-post 6

FRANKRIKE Videobilder som är tagna i Nice bara minuter efter att en lastbil kört rakt emot människor längs strandpromenaden visar döda och skadade ligga på gatan. Flera kroppar är livlösa, andra människor är kraftigt skadade efter attacken.

Sen på torsdagskvällen mejade en lastbil ner ett stort antal människor på strandpromenaden i den södra staden Nice i Frankrike. Händelsen beskrivs som en attack men franska medier gör kopplingar till tidigare terrordåd som skakat landet. Attacken inträffade även på Frankrikes nationaldag, en omständighet som stärker de misstankarna.

Tidigt på natten mot fredagen rapporterar den franska tidningen Le Figaro om uppgifter som gör gällande att minst 73 personer ska ha dött i attacken. Ytterligare ett hundratal rapporteras ha skadats enligt flera medier.

Det förekommer även uppgifter om att ett stort antal vapen ska ha påträffats i lastbilen.

Starka videobilder från platsen

I sociala medier sprids just nu videobilder från den gata där lastbilen rusat fram och kört över människor. Ett stort antal livlösa kroppar ligger på gatan samtidigt som människor rusar fram för att komma till undsättning.

Nyheter Idag vill varna för starka bilder i videoklippet nedan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag