Här kör polisen i Uppsala iväg ”markockupanter”

Foto: PolisenFoto: Polisen
  • Fredag 14 jul 2017 2017-07-14
E-post 1388

UPPSALA Polisen i Uppsala genomförde under fredags­morgonen en razzia mot vad man kallar för ”markockupanter” i stadsdelen Ekeby i Uppsala.

Två fordon togs i beslag enligt bilmålvaktslagen och tolv ”ockupanter” avvisades från platsen, skriver polisen i Uppsala på Twitter.

– Det var 8:43 som de kontrollerade husvagnar på platsen. Det var på Ekebyvägen, berättar Uppsalapolisens RLC-befäl Joel Manner för Nyheter Idag.

Manner var inte i tjänst under morgonen, så han läser innantill i polisens händelse­rapporteringssystem. Han vet heller inte om det var EU-migranter eller vad det rörde sig om för typ av ”markockupanter” som uppehöll sig på platsen.

– Jag kan inte säga om det är EU-migranter, för det står inte. Utan kalla det för det som de skriver där; markockupanter.

Han förklarar också att polisen inte gör skillnad mellan vem det är som olovligen uppehåller sig på en plats.

– Vem som helst som tar sin husvagn och ställer upp den på en plats där den inte får stå kan man i slutändan begära hjälp från Kronofogden med att avhysa, säger Joel Manner.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag