Här kör tåget på polisbil med misstänkt i – lämnades kvar på spåret

Bild: Fort Lupton Police department
  • Tisdag 27 sep 2022 2022-09-27
E-post

Yareni Rios-Gonzalez, 20, greps av polis utanför Fort Lupton, Colorado, misstänkt för att ha hotat medtrafikanter med pistol. Polisen placerade Rios-Gonzales i en polisbil – som de lämnade kvar på ett tågspår medan de undersökta hennes bil.

Filmer som polisen släppt från polisernas kroppskameror visar hur de undersöker Rios-Gonzalez bil när ett tåg börjar tuta. Även då dröjer det innan poliserna inser vad som håller på att hända.

En polis är vid polisbilen när tåget kommer åkande, men hinner inte agera innan tåget kör in i den stillastående polisbilen i hög hastighet.

– Polisbilen blev påkörd av ett tåg. Skicka sjukvårdare. Den misstänkte var i fordonet som tåget körde på, säger en kvinnlig polis i radion efter kraschen.

Läs även: Här dör den gravida kvinnan och hennes spädbarn i eldhavet – sex döda i vansinneskrasch

Rios-Gonzales överlevde kraschen, och har enligt journalisten Jeremy Jojola på 9 News, som begärde ut filmen, 9 brutna revben, en bruten arm, ett brutet bröstben och flera andra skador i huvudet, ryggen och benen.

Polisen som ansvarade för bilen har blivit avstängd från sin tjänst med bibehållen lön medan utredningen pågår, uppger Plattevilles Polischef Carl Dwyer till KDVR.

Bilen efter kraschen. Bild: Fort Lupton Police department.

Läs även: Misstänkt tjuv smet från polisen – ramlade i vattnet och drunknade

Läs även: Sångare greps av polis – var för ful och sjöng för falskt

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag