Misstänkt tjuv smet från polisen – ramlade i vattnet och drunknade

Kingston Bridge, London. Foto: Public Domain
  • Söndag 28 aug 2022 2022-08-28
E-post

Efter att ha anklagats för stöld greps en 24-årig man av polisen vid Kingston Bridge i London på fredagskvällen. Men innan poliserna hunnit sätta på honom handklovar lyckades den misstänkte tjuven smita. Flykten blev emellertid kortvarig då mannen ramlade ner i floden Thames och drunknade, rapporterar Metro UK.

Det var vid halv elva-tiden som polispatrullen anlände till platsen där den 24-årige mannen grälade med en kvinna. Kvinnan och mannen ska enligt polisen ha känt varandra.

– En anklagelse om stöld gjordes. Poliser höll på att arrestera mannen, som tros vara i 20-årsåldern, när han åkte ner i vattnet, säger en talesperson för Londonpolisen till Metro UK.

Två timmar senare hittades mannens kropp i floden efter en stor sökoperation. Han förklarades död på platsen.

I kölvattnet av händelsen har en utredning påbörjats kring polisens agerande vid gripandet. Utredningen leds av IOPC (Independent Office for Police Conduct), en myndighet i England och Wales som utreder klagomål mot polisen och varje fall där en person dött vid ett polisingripande.

Enligt IOPC ska den avlidne mannen vara 24 år gammal.

– Vi har nu påbörjat processen att samla in och gå igenom bevisning, vilket inkluderar bilder av interaktionen mellan poliserna och mannen, säger en talesperson för myndigheten till Metro UK.

Läs även: Gäng drev falsk polisstation i åtta månader

Läs även: Döende lärare moonade fartkamera och sjöng Monty Python när han brottades ned av polis – frias i rätten

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag