Sångare greps av polis – var för ful och sjöng för falskt

Bild: Faksimil Youtube
  • Onsdag 10 aug 2022 2022-08-10
E-post

En falsksjungande sångare greps av polis i Bangladesh som frihetsberövade honom i åtta timmar. Under den tiden ska polisen enligt sångaren bland annat sagt åt honom att han är för ful för att sjunga och krävt att han undertecknade en ursäkt, rapporterar Hindustan Times.

Falsksångaren Hero Alom är Bangladesh svar på Håkan Hellström, som gjort succé på sociala medier med 1,4 miljoner prenumeranter på Youtube och nära 2 miljoner följare på Facebook.

Liksom Håkan Hellström är Alom lika hatad som älskad, framförallt för sina versioner av två sånger skrivna av vad som betraktas som landets nationalpoeter: nobelpristagaren Rabindranath Tagore och Kazi Nazrul Islam.

Läs även: Strid om yttrandefriheten i Spanien efter att rappare greps

På grund av de versionerna ska han ha gripits i huvudstaden Dhaka av polis, som enligt Alom utsatte honom för ”mental tortyr” i åtta timmar.

– Polisen grep mig vid sextiden och höll mig där i åtta timmar. De frågade mig varför jag sjunger sånger av Rabindra och Nazrul, säger Alom.

Enligt Alom ska polisen ha  sagt att han är för ful för att vara en sångare, och krävt att han slutar framföra klassiska låtar, att han undertecknar en ursäkt och att han slutar kalla sig för ”hjälte”. Vilket Alom vägrar.

– Jag kände mig som en hjälte, så jag kallade mig ”hero”. Jag kommer inte överge det namnet vad som än händer, säger Alom, som menar att hans gripande innebär att man inte längre kan ”sjunga i frihet” i Bangladesh.

Enligt Dhakas polischef Harun ur Rashid ska Alom ha bett om ursäkt för att han sjöng de älskade låtarna, samt för att han burit polisuniform utan tillstånd i en av sina musikvideos.

– Vi fick många klagomål mot honom. Han förändrade helt det traditionella sättet att sjunga. Han lovade oss att det inte skulle upprepas, säger Rashid.

Polisen i Dhaka nekar emellertid till att de ska ha uppmanat Alom att byta namn.

– Han säger så bara för att bli viral på sociala medier, säger vice poliskommissarie Farook Hossain.

Är Hero Alom för ful och sjunger för falskt? Se hans mest populära video och avgör själv.

Läs även: Döende lärare moonade fartkamera och sjöng Monty Python när han brottades ned av polis – frias i rätten

Läs även: Här hyllas Putin på palestinskt bröllop: ”Öka dina attacker”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag