Här lackar Ann Heberlin på Alex Bengtsson i direktsändning: ”Du är oerhört oförskämd”

Heberlein och Bengtsson rök ihop i direktsändning. Foto: svtplay.se
  • Fredag 18 aug 2017 2017-08-18
E-post 1513

GÖTEBORG ”Kan du låta mig tala till punkt? Du är oerhört oförskämd”, utbrast en märkbart irriterad Ann Heberlein i direktsändning i SVT Opinion Live när hon blev avbruten av Alex Bengtsson från Tillsammansskapet. Nu har den stundtals heta debatten mellan Heberlein och Bengtsson kommit att bli en snackis i sociala medier.

Hårda ord, arga blickar och heta känslor sammanfattar några av replikväxlingarna i SVT Opinion Live mellan framför allt Moderaternas nya tillskott Ann Heberlein och Alex Bengtsson från organisationen Tillsammansskapet. Frågan om situationen för ensamkommande afghaner som riskerar att utvisas ur Sverige diskuterades mellan Heberlein, Bengtsson samt artisten Michael Wiehe och riksdagspolitikern Paula Bieler (SD).

När Heberlein argumenterade om sin syn på asylrätten blixtrade det till rejält.

– För det första måste vi värna asylrätten, som jag tror vi alla är överens om här. Det innebär att man har inte orsak, anledning eller skäl att stanna i Sverige för att man är duktig i gymnasiet, eller för att man sjunger bra, eller för att man är en trevlig person. Det fungerar inte så, sa Heberlein och blev avbruten av Alex Bengtsson.

Bengtsson hann precis påbörja en mening när Heberlein höjde tonläget och sade ifrån på skarpen.

– Kan du låta mig tala till punkt? Du är oerhört oförskämd! utbrast Heberlein.

– Jag låter till tala till punkt, säger programledaren Belinda Ohlsson.

– Tack! Det här är jag inte van vid, fortsätter Heberlein innan hon fortsätter lägga fram sina argument.

Även precis i början av debatten om asylsystem och ensamkommande afghaner hettade det till när Heberlein själv avbröt Alex Bengtsson flera gånger. Då krävde hon att Bengtsson skulle tala om att han var från tidskriften Expo, ett arbete Bengtsson sedan länge har lämnat.

Debatten i Opinion Live har blivit en stor snackis på Twitter och åsikterna om Heberlein och Bengtsson går minst sagt isär.

https://twitter.com/Spelevinken/status/898282227695579137

https://twitter.com/FoulOwlHowl/status/898291537297121280

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag