Här lämnar rånarna vapnet i bilen – Vansinneskörde rakt in i Fittja centrum

  • Tisdag 19 apr 2016 2016-04-19
E-post 104

STOCKHOLM Under tisdagen larmades polis om ett rånförsök mot en guldsmedsbutik i den södra Stockholmsförorten Fittja. När Nyheter Idag anländer till platsen är delar av Fittja centrum avspärrat av polis och inuti en bil ligger ett vapen kvar på passagerarplats. – Det som utreds är försök till grovt rån, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisens ledningscentral.

Det var dramatiska scener som utspelades under tisdagen vid lunchtid i den södra Stockholmsförorten Fittja. En röd bil forcerade en av ingångarna till Fittja centrum och körde rakt emot en guldbutik. I samband med händelsen ska ett röklarm ha aktiverats inne i Fittja centrum och en person ha sprungit från platsen.

Någon minut senare kör en person in på en motorcykel och även den personen springer från platsen efter att ha lämnat motorcykeln inne på Fittja centrum. Det finns inga uppgifter om att någon ska ha kommit till skada, berättar polisen på sin hemsida.

Lämnade vapnet kvar i bilen

När Nyheter Idag anländer till platsen har polisen ett stor insats i anslutning till Fittja centrum. Inne i byggnaden, precis utanför guldbutiken, står den röda bilen intill en guldbutik med dörren på passagerarsidan öppen. Bakom bilen ligger också en röd moped eller motorcykel på golvet. Inuti bilen syns hur någon har brutit upp tändningslåset och tjuvkopplat fordonet men det mest anmärkningsvärda var att ett vapen som liknar en hagelbössa ligger på golvet vid passagerarsidan.

– Det är tre förövare, varav minst två är i tjugoårsåldern, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisens ledningscentral.

Näverberg förklarar att polisen i nuläget inte kan kommentera det vapen som Nyheter Idag har fångat på bild. Det ska göras en teknisk undersökning av bilen och då kommer polisen även titta närmare på vad som fanns inuti fordonet, förklarar han.

– Det som utreds är försök till grovt rån och då bör man rimligen haft någon form av beväpning såvida man inte anser att bilen är ett vapen i sig självt, säger Näverberg.

I jakten på rånarna använde polisen även en  helikopter som cirkulerade över norra Botkyrka på tisdagen. Polisen rubricerar händelsen som försök till grovt rån.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag