Här ligger kropparna efter flygplanskraschen i Ukraina

Vi varnar för starka bilder i videon från platsen där planet kraschat. Foto: LiveLeak / Ruptly
  • Torsdag 17 jul 2014 2014-07-17
E-post 0

UKRAINA 298 människor rapporteras döda i flygplanskraschen i östra Ukraina. Nyheter Idag kan visa videobilder på brända kroppar som ligger utspridda på marken tillsammans med flygplansvraket. Vi vill varna känsliga läsare för de extrema videobilderna.

Det är nyhetsbyrån Ruptly som filmat de starka bilderna där vi ser kroppar och vrakdelar ligga på marken. En del är brända och svårt skadade och händelsen väcker starka reaktioner i sociala medier.

– Det är absolut fruktansvärt att Malaysian-flygplanet troligen har skjutits ned över separatistområde i östra Ukraina, skriver utrikesminister Carl Bildt på twitter.

Fortsatt osäkert vilka som ligger bakom

Ännu finns inget bekräftat om planet har skjutits ned, eller vilken grupp som kan tänkas vara ansvariga. Tidningen Expressen återger vad militärexperten Jörgen Elfving säger till nyhetsbyrån TT. Han menar att om planet skjutits ned är det antingen Ryssland eller Ukraina som ligger bakom.

– Det innebär att konflikten i östra Ukraina väsentligen har trappats upp. Sedan är det frågan om vem som bär ansvaret för nedskjutningen. Det påverkar också konfliktens fortsatta utveckling.

Nedan ser du videobilder som Ruptly publicerar på LiveLeak. OBS! Vi varnar för EXTREMT starka bilder.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag