Här motdemonstrerar Nyheter Idag på första maj

  • Fredag 1 maj 2015 2015-05-01
E-post 3063

STOCKHOLM Här demonstrerar Jakob Bergman, ansvarig utgivare på Nyheter Idag, på första maj i centrala Stockholm. Längst framme i tåget marscherade han i takt med musik som spelades och höll en skylt med texten ”Hellre död än röd”.

Under dagen har socialister, kommunister och andra vänstersympatisörer marscherat i centrala Stockholm, såkallat första maj-firande. En av de som valde att delta i ett demonstrationståg var Jakob Bergman, ansvarig utgivare på Nyheter Idag. Med en hemmagjord skylt ställde han sig längst fram i Kommunistiska Partiets demonstrationståg och marscherade i takt.

– Det är första gången jag faktiskt deltar i ett första maj-tåg, förklarade Jakob på plats.

På den hemmagjorda skylten stod det skriver ”Hellre död än röd”. Jakob förklarade att det var en slags motdemonstration mot socialister och kommunister. För säkerhets skull hade han tejpat skylten med tre lager kartong, ifall det skulle bli bråk. Dessutom var det en tilltagen och massiv pinne han använt, tillsammans med rejäla mängder silvertejp.

– I värsta fall kan man använda skylten som karatepinne, om det nu skulle bli slagsmål eller så.

Det blev långa diskussioner

Det bliv inget längre marscherande tillsammans med Kommunistiska Partiet förrän folk kom fram och försökte stoppa Jakobs demonstrerande. På en video ser vi hur en man går fram till Jakob och försöker rycka ifrån honom den hemmatillverkade skylten, men som tur var blev det inget slagsmål. Istället hamnade Jakob i en lång diskussion om politik och ideologi.

Förutom motdemonstrerandet på Sergels torg åkte Jakob även till Tantolunden på Södermalm där Feministiskt initiativ höll första maj-tal. När Nyheter Idag var på plats berömde feministerna sig själva för att de lyckats ta sig till Tantolunden trots att en ljudanläggning hade krånglat.

Nedan ser du videon där ansvarige utgivare på Nyheter Idag motdemonstrerar på första maj

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag