Här myser MUF-toppen med vänsterprofiler under Aftonbladet-jippo på SSU-gård

Bodil Sidén, längst fram till vänster, tillsammans med Magda Rasmusson, Veronica Palm och Anders Lindberg i bakgrunden. Foto: Facebook
  • Tisdag 15 Dec 2015 2015-12-15
E-post 401

INRIKES En bild som lades upp på Facebook tidigare i månaden visar hur Bodil Sidén, andra vice ordförande för Moderata ungdomsförbundet, frotterar sig med kända svenska vänsterprofiler. Den moderate debattören Jens Kittel är kritisk till bilden. – Idag vet jag inte ens om jag tänker rösta på Moderaterna längre, säger han.

Det var den 5 december som Bodil Sidén var på SSU:s konferensanläggning Bommersvik utanför Södertälje för att delta i en debattpanel i samband med en ledarskribentutbildning som socialdemokratiska Aftonbladet höll i.

I samband med det tog hon en bild på sig själv tillsammans med Miljöpartiets migrationspolitiska talesman Magda Rasmusson, den kända S-profilen Veronica Palm samt Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg. Bilden lade hon därefter upp på Facebook.

En som reagerat starkt på bilden är den moderate debattören Jens Kittel som brukar skriva ledar- och debattartiklar på Ledarsidorna.se.

”Vad gör MUF:s vice ordf. på Sossarnas broilerakademi Bommersvik med extremvänsterfeministen Veronica Palm? Jodå ni ser rätt, det är AB:s verklighetsförnekande ledarskribent Lindberg som linslusar sig lite i bakgrunden”, frågar han sig på Facebook.

Vet inte om han kommer rösta M

När Nyheter Idag ringer upp honom tycks han uppgiven över i vilken riktning hans parti är på väg.

– Idag vet jag inte ens om jag tänker rösta på Moderaterna längre, generellt har de haft en utveckling som rimmar illa med väldigt många gammelmoderater och det gäller även Muf, säger Kittel till Nyheter Idag.

– Förutom utspelen de senaste veckorna där alla verkar ha vaknat till i den viktigaste frågan så har det varit en kraftig dragning åt vänstern, det är min uppfattning i alla fall.

Att Bodil Sidén var där i egenskap av deltagare i en paneldebatt tycker han spelar mindre roll, det är det budskap som bilden sänder ut som han reagerar på.

– Umgänget på den bilden talar väl kanske för situationen, som sagt, säger han.

Sidén vill inte kommentera

När Nyheter Idag pratar med Bodil Sidén vill hon inte kommentera bilden eller kritiken mot den.

– Det är bra, jag vill inte prata eller ge någon intervju, säger hon.

Du vill inte kommentera?

– Kommentera, jag vet inte… Tack pott, hej!

Därefter lägger hon på luren.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag