Här passar plundrare på under orkanen Irma – fångas på film av TV-team

Foto: Youtube
Foto: Youtube
  • Måndag 11 sep 2017 2017-09-11
E-post 323

MIAMI Polisen i Miami i delstaten Florida i USA har gripit ett flertal personer som passat på att plundra butiker under orkanen Irmas härjningar.

På sin Twittersida publicerar polisen maskerade bilder på de gripna plundrarna.

”Funderar du på att plundra? Fråga de här hur det gick”, skriver myndigheten till en bild som föreställer ett tiotal gripna plundrare.

Andra bilder visar andra ingripanden mot plundrare.

Några av plundrarna fångades på film av ett kamerateam från ABC-news. Den visar hur ett flertal personer är i full färd med att plundra en butik i Fort Lauderdale.

Ett annat videoklipp som laddats upp på Youtube visar hur ett köpcentrum i Miami plundras. Videon spelades in av ett nyhetsteam från WSVN-TV, ett lokalt nyhetsbolag i Miami som samarbetar med Fox News.

Ett TV-team från samma nyhetsbolag fångade under söndagen fler plundrare i full färd med att stjäla skor från en skobutik. Filmerna har överlämnats till polisen tillsammans med registreringsnumren på de bilar som plundrarna körde.

Många som kommenterar klippen i sociala medier reagerar på att det till synes bara är afroamerikaner som deltar i plundringarna.

Polisen uppger för Fox News att sammanlagt 28 plundrare gripits i samband med orkanen Irma.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag