Här påstås grisbajs sprejas från luften

Härifrån menar dokumentärfilmaren Devries att grisbajs sprayas. Foto: Faksimil Youtube
  • Torsdag 25 dec 2014 2014-12-25
E-post

USA Tusentals stora svingårdar i North Carolina sprejar obehandlat animaliskt avfall i luften och förorenar samhällen i närheten, berättar Mark Devries, som filmat en misstänkt gård med drönare. – Det har fått väldigt lite uppmärksamhet i media, berättar han för RT.

I en youtubevideo ser vi dokumentärfilmaren Mark Devries filma en stor gård med uppfödning av grisar. Bredvid gården finns en stor damm där avfall, alltså grisbajs, samlas. Enligt Devries sprayas detta i luften och påverkar människor som bor i närheten.

– Det har av någon anledning fått väldigt lite uppmärksamhet i media, säger Deivries enligt RT.com

När grisbajs och annat avfall sprayas i luften blir det till en slags dimma som vinden sedan för med sig, menar Devries. På så vis påverkar det närliggande samhällen förklarar han.

– Det har allvarlig inverkan på människors hälsa och stor påverkan på människors liv.

I videon förklarar Elsie Herring, en kvinna boendes i närheten av en grisgård, att ”man tror det regnar” när grisbajset sprayas i luften. Trots att hon stänger fönster och dörrar kommer lukten in i huset, berättar hon.

Nedan kan du se youtubevideon som redan fått över 400 tusen visningar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag