Här påstås SVTs ”opolitiska tjänsteman” stå i moderatjacka

  • Onsdag 27 aug 2014 2014-08-27
E-post 0

VALET 2014 I ett inslag på SVT Rapport påstår Rolf Tardell, redaktör för SVTs valprogram, att uppgifterna SVT fått om vad en avgiftsfri A-kassa kostar kommer från ”opolitiska tjänstemän”. Nyheter Idag kan avslöja bilden där hon står i moderatjacka tillsammans med flera kända moderatpolitiker.

Kritiken har varit hård mot SVT efter att de använt underlag från regeringskansliet i sin utfrågning av Jimmie Åkesson angående finansiering av A-kassan. SVTs redaktör för valprogrammet, Rolf Tardell, påstår i en intervju i SVT Rapport som sändes ikväll, att uppgifterna kommer från ”opolitiska tjänstemän”.

– Vi har utgått ifrån de siffror vi fått från opolitiska tjänstemän på regeringskansliet, säger Tardell i SVT rapports inslag utan att få någon kritisk fråga om tjänstemannen verkligen är opolitisk.

Tjänstemannen i fråga som lämnat ut dokumentet till SVT heter Caroline Karlsson och är pressekreterare hos finansminister Anders Borg. I sociala medier ifrågasätts om hon är ”opolitisk tjänsteman” och Nyheter Idag kan avslöja att hon nu pekas ut som aktiv i moderaterna. En källa till Nyheter Idag hävdar att hon finns med på bilder, iförd moderatjacka.

Vägrar svara på våra frågor

Nyheter Idag ringde upp det telefonnummer som går till Caroline Karlsson för att fråga henne om uppgifterna stämmer att hon är politiskt aktiv i Moderaterna. I telefonen svarar Èvin Khaffaf som är kollega till Karlsson och även hon arbetar som pressekreterare hos Anders Borg. Khaffaff vägrar svara på de frågor Nyheter Idag ställer om huruvida Caroline Karlsson är politiskt engagerad i Moderaterna.

– Vi hänvisar till det uttalande som vi har lagt ut på vår hemsida, är det svar vi får när vi pressar Khaffaf.

Nyheter Idag har även sökt Rolf Tardell på SVT via telefon, utan resultat. Ej heller har vi lyckats nå producenten för SVT Rapport via telefon.

Nedan kan du höra vårt samtal med Èvin Khaffaf som vägrar svara på om kollegan Caroline Karlsson är aktiv i moderaterna.

Notering: Vi ringde Caroline Karlssons telefonnummer och uppfattade inte först att det var Èvin Khaffaf som svarade, därav ställdes frågorna till en början som om det var Caroline vi talade med.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag