Här plundras butik i Nordstan efter BLM-demonstrationen

  • Söndag 7 jun 2020 2020-06-07
E-post 631

GÖTEBORG Black lives matter-demonstrationen i Göteborg spårade under söndagskvällen ur. Poliser attackerades och butiker i city vandaliserades. Bilder som Nyheter Idag har kommit över visar också hur en butik i Nordstan blir plundrad.

På bilderna syns hur åtminstone fyra maskerade och, vad det verkar yngre personer, springer ur en butik i Nordstan med misstänkt stöldgods i händerna.

Det som började med en Black lives matter-demonstration på Heden klockan 14  – och som blåstes av på grund av att för många människor var samlade – urartade efter några timmar till upplopp där gäng gick till attack mot poliser och personer lyckades bryta sig in i det stängda köpcentrumet Nordstan. Flera fall av plundring rapporteras i sociala medier.

 

Som Nyheter Idag tidigare har rapporterat var hade poliserna fått förhållningsorder från sin kommenderingschef Teodor Smedius om att ”ha ett tålamod av guld den här dagen”.

– Även om de kanske kommer att få ta emot tråkiga kommentarer från demonstranter som vill likställa svensk polis med amerikansk. Jag vill att vi ska visa att vi står på demonstranternas sida så länge de följer de lagar vi har att värna, sade Smedius i ett pressmeddelande.

Smedius uttryckte också att:

– Vi inom polisen har största förståelse för demonstranternas budskap.

Men poliser utsattes trots det för attacker under kvällen.

Minst ett tiotal personer har frihetsberövats uppger polisen till Aftonbladet.

Stöd Nyheter Idag

Tycker du att det behövs ett alternativ till Public Service, till de stora mediehusen?

Du kan göra skillnad.

Stöd Nyheter Idag genom att bli prenumerant för 69 kronor i månaden och då får du också allt PLUS-material.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag