Här protesterar 2 500 tyskar mot invandring

  • Söndag 4 feb 2018 2018-02-04
E-post 1068

TYSKLAND Runt 2 500 tyskar gick i lördags ut i protest mot invandringen och dess destruktiva följder.
– Ingenting kommer att förändras om vi inte visar våra ansikten och öppnar våra munnar, sade talaren Lutz Bachmann.

Medier rapporterar att mellan 2 000 och 2 500 tyskar gick ut i protest mot invandring på lördagen i staden Cottbus. Runt 600 motdemonstranter dök också upp – med budskap om acceptans och öppenhet, enligt Deutsche Welle – men dessa fick inte lika stor uppmärksamhet.

Marschen organiserades av högerorganisationen Zukunft Heimat. Enligt nyhetsbyrån Ruptly hade demonstranterna med sig plakat och skanderade slagord mot förbundskansler Angela Merkel och islam.

Pegida-grundaren Lutz Bachmann var på plats och hade bland annat följande att säga till den stora åskådarmassan:

– Ingenting kommer att förändras om vi inte visar våra ansikten och öppnar våra munnar. Det är väldigt enkelt: Att hålla ihop gör oss starkare. Cottbus har demonstrerat. I Dresden har vi gjort det ofta sedan tre år och tre månader nu. Man ser att det ger resultat. Vi har sett det i det senaste Bundestag-valet, i Sachsen har vi besegrat CDU [Angela Merkels parti, reds. anm.], sade Lutz Bachmann.

Protestmarschen följer efter spänningar och våld i staden – inklusive en händelse förra månaden då syriska tonåringar ska ha gett sig på en tysk ungdom med kniv.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag