Här protesterar migranterna mot bostadsbristen i Paris

Här protesterar migranterna mot bostadsbristen i Paris. Foto: Faksimil Youtube
  • Torsdag 31 Dec 2015 2015-12-31
E-post 140

FRANKRIKE Det är inte bara i Sverige som det råder brist på bostäder. Nyligen genomförde en grupp flyktingar en demonstration i Paris där de kräver hjälp med att få en bättre tillvaro. – Jag sover på gatan eftersom jag inte har någonstans att bo, berättar en man från Afghanistan.

Under hösten har allt fler medier rapporterat om den akuta platsbristen för nyanlända migranter som kommer till Sverige. Men även i Frankrike förefaller situationen vara ansträngd. En grupp om 200 personer, bestående av både migranter och flyktingaktivister, demonstrerade i centrala Paris med anledning av bostadsbristen.

I en video från demonstrationen syns ett stort antal kravallutrustade poliser som arbetar med att hålla ordning på platsen. Vissa konfrontationer filmades, men överlag gick protesten fredligt till. I en megafon skanderades ord som frihet och solidaritet i samband med protesten.

– Jag sover på gatan eftersom jag inte har har någonstans att bo, vi behöver hjälp av den franska regeringen, säger en man från Afghanistan.

Polisen fick omhänderta några av demonstranterna, men det ska inte röra sig om något allvarligt. Nedan ser du videobilder från protesterna mot bostadsbristen för flyktingar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag