Här räddas person i syrgasmask till sjukhus – Tre bilar i krock i ovädret

Räddningspersonal vid bilolycka vid Arlanda. Foto: Stefan Reinerdahl
  • Lördag 10 jan 2015 2015-01-10
E-post 19

STOCKHOLM En person med syrgasmask fick räddas vid den såkallade ”Arlandarakan” på länsväg 273 under kvällen. – Jag kan väl gissa att vädret kan ha bidragit, säger Mats Almquist hos polisens länskommunikationscentral till Nyheter Idag.

Det har varit flera bilolyckor i Stockholm under dagen som följd av ovädret som drar in över Sverige. Hala vägar och snöfall rapporteras i och runt Stockholm. Under kvällen inträffade en bilolycka med tre bilar inblandade på den såkallade ”Arlandarakan” på länsväg 273 norr om Stockholm.

– Jag kan väl gissa att vädret kan ha bidragit, säger Mats Almquist vid polisens länskommunikationscentral till Nyheter Idag.

– En person är förd till sjukhus, fortsätter han.

På polisens hemsida står att en person är svårt skadad. Kan du bekräfta det?

– Nej. En person är förd till sjukhus, men inte svårt skadad såvitt jag känner till. Han är på sjukhuset dels på grund av olyckan, men också på grund av att han hade syrgasmask.

Mats Almquist vill inte spekulera i varför mannen bar syrgasmask. Samtidigt rapporterar tidningen Märsta.nu att en gravid kvinna ska ha varit inblandad i en olycka under kvällen på samma plats, alltså den såkallade ”Arlandarakan”, men det är inget som Almquist känner till. Inte heller Agneta Almberg, som är stationsbefäl hos Arlandapolisen, vet något om den gravida kvinnan.

– Vad vi vet är att bilarna har snurrat runt och krockat, men ingen av bilarna har voltat, säger hon till Nyheter Idag.

– Jag kan inte säga så mycket, jag har inte hunnit sätta mig in i ärendet ännu, säger hon.

Hon kan heller inte säga om personen som förts till sjukhus är svårt skadad. Polisen vet heller ännu inte vad som orsakade krocken.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag