Här rånas biskopen under livesändning

Bild: Faksimil Youtube
  • Onsdag 27 jul 2022 2022-07-27
E-post 105

En biskop i Brooklyn rånades av maskerade och pistolbeväpnade personer mitt under pågående livestreamsänding på söndagen, rapporterar New York Post.

Rånarna ska ha kommit undan med smycken värda 400 000 från biskop Lamor Whitehead, hans hustru och kyrkobesökare.

Whitehead är tidigare känd i New York för att ha försökt medla under ett skottdrama i maj när Andrew Abdullah, 25, sköt ihjäl en person på ett tåg. Abdullah greps emellertid av polis innan Whitehead hann medla.

På livestreamen kan man se hur Whitehead avbryts i sin predikan och kastar sig på golvet när de beväpnade rånarna kommer in i rummet. En av rånarna passerar filmkameran som livesänder händelsen.

I en kommentar på Instagram efter händelsen säger Whitehead att han hoppas att rånarna frivilligt överlämnar sig till myndigheterna, och att flera i hans församling blivit traumatiserade.

– Kvinnorna och barnen som var i min kyrka, min dotter, hon är traumatiserad nu. Hon pratar inte ens, säger Whitehead enligt NBC News.

Läs även: Tog upp liftare – rånades på lastbilssläp

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag