Här saboterar de valaffischer mitt på dagen

  • Måndag 18 aug 2014 2014-08-18
E-post 0

VALET 2014 Här filmar Hanna Lindholm två personer som försökte slita loss valaffischer i centrala Stockholm. – Kom igen, kom igen, ropar en person till sin kompis som drar och sliter i en affisch mitt på ljusa dagen.

Hanna Lindholm, aktiv i SDU, befann sig i centrala Stockholm för att möta några vänner. När hon passerar Sergels torg upptäcker hon vad två personer håller på med.

– När jag är framme vid Sergels torg ser jag två unga tjejer försöka dra loss affischerna ifrån gallret affischerna är fastspända på, med bland annat slangklämmor, berättar Hanna för Nyheter Idag.

Försökte även tända eld på affischerna

I en video ser vi de bägge personerna slita och dra i en affisch och enligt Hanna hade de även för avsikt att tända eld på valaffischerna.

– När jag kommer fram till tjejerna så hör jag dom säga ”vi sätter ciggen på så det börjar brinna”. Jag bestämmer mig då för att börja filma.

– När jag ser att tjejerna misslyckas med att dra loss affischerna går jag fram och konfronterar dem, som man ser under den första filmen. Jag säger att jag ringer polisen om de fortsätter att sabotera och en av tjejerna svarar mig ”gör det”. Detta händer under den första filmen.

Polisen hade ingen som kunde komma

Efter en stund slutar Hanna att filma för att istället ringa polisen. Under tiden följer hon efter personerna som ryckt i valaffischerna, i riktning mot Kungsgatan.

– Jag ber polisen att komma och gripa dem samt förklarar jag att jag har filmbevis på händelsen. De svarar att inte en enda polis är ledig i närheten. Jag blir irriterad och försöker övertala polisen genom att beskriva deras utseenden och var de befinner sig. Men polisen gav samma svar och kunde inte hjälpa mig att gripa förövarna.

Efter en stund ger Hanna upp försöket med att få polisen till platsen, men hon konfronterar personerna ytterligare en gång och även det filmas med mobiltelefonen.

– Den ena tjejen erkänner att hon försökte förstöra affischerna med motiveringen att ”SD är vidriga”.

Nedan ser ni videon på personerna som försöker sabotera valaffischer i centrala Stockholm.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag