Här säljs tjurpenisar som människomat

  • Tisdag 17 jun 2014 2014-06-17
E-post 0

TEXAS En affär försökte sälja felmärkta tjurpenisar som människomat enligt en stämningsansökan.

I North Lamar i Texas blev stormarknaden MT supermarket stämd på 5000 dollar (ungefär 33’000 svenska kronor) för att de sålt icke-inspekterat, ihopblandat och felmarkerat ”pizzle” som människoföda.

För er som inte känner till ordet pizzle så är det en branschterm för tjurpenis.

Enligt stämningsansökan har chefen för stormarknaden tillsammans med några anställda tagit tjurpenisar från lådor märkta ”oätligt kött, ej menad för mänsklig förtäring” och paketerat om det till konsumentvänliga förpackningar. De skall även ha skrivit på produkterna att köttet har inspekterats och kommit från en registrerad källa enligt Austin Chronicles.

Tjurpenis, vanlig ingrediens till hundars tuggisar

Tjurpenis brukar inte förekomma som mänsklig föda men har låg halt av kolesterol och stora mängder protein, hormoner, vitaminer och mineraler som kalcium och magnesium. Den skotska rådjurspenisen tros ge extra uthållighet och användes av kinesiska atleter under de olympiska sommarspelen 2008. Annars används tjurpenisar för produktionen av tuggleksaker för hundar eller för tillverkning av lim.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag