Här sätter italienska polisen in vattenkanoner mot kravallande migranter

  • Torsdag 24 aug 2017 2017-08-24
E-post 2401

ITALIEN Dramatiska scener fångas på video när polisen sätter in vattenkanoner för att mota bort migranter som deltar i ett upplopp i centrala Rom. Stenar och andra föremål kastas mot polis samtidigt som polisen kämpar med att få kontroll över situationen.

Unde torsdagsmorgonen uppstod dramatiska scener i Rom när polis motar bort migranter i centrala Rom. Migranterna protesterade mot att hundratals individer blivit vräkta från en ockuperad byggnad i närheten av det torg där oroligheterna bröt ut. Vattenkanoner och poliser uniformerad med sköldar, hjälmar och batonger sattes in för att mota bort migranterna, som i sin tur svarade med att kasta föremål mot polisen.

Videobilder visar handgemäng och våldsamheter på öppen gata när polisen ingriper. Efter att situationen lugnat ner sig lämnas stora mängder bråte och skräp kvar på gatan.

Uppgifter från Italien berättar att de migranter som ockuperat byggnaden i huvudsak kommer från Etiopien och Eritrea. Ungefär 500 poliser deltog i insatsen mot det ockuperade huset. Lokala myndigheter arbetar med att hitta alternativa fastigheter utanför Rom där migranterna kan vistas istället.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag