Här ska Trump fira inatt: ”Det är mest journalister här”

  • Tisdag 8 nov 2016 2016-11-08
E-post

USA Donald Trump väntas fira en eventuell seger i det amerikanska valet på Hilton Hotel i New York. Stockholmaren och Trump-supportern Christoffer Dulny befinner sig på plats och han berättar över en dålig videolänk att det mest verkar vara journalister som söker sig till platsen där Trump väntas festa loss inatt.

Spänningen stiger i det amerikanska valet och många Trump-supportrar är minst sagt nervösa inför hur det kommer gå det närmaste dygnet när valresultatet ska räknas ihop. Nyheter Idag har talat med stockholmaren och Trump-supportern Christoffer Dulny, som även är medlem i Sverigedemokraterna.

Han befinner sig på plats i New York och har tagit sig till Hotell Hilton där Trump väntas anlända senare under kvällen för att hålla med segerfest, i händelse av att han vinner valet.

– Det är mest journalister här, förklarar Dulny över en dålig videolänk på platsen.

Men ska man leta efter valfeber är New York fel plats, förklarar Dulny. Han menar att spänningen är betydligt större i de delstater som kan avgöra valet, exempelvis Florida som är en viktig stat att vinna om man ska ha en chans att vinna valet. Men i New York har Hillary Clinton ett så pass stort stöd att det knappast råder någon valrysare i den delstaten, förklarar Dulny över videolänk.

– Du ser knappt några skyltar alls, trots att det är valdagen. Varken för Hillary eller för Trump. Det är som att folk här inte bryr sig om valet överhuvudtaget, säger Dulny.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag