Här sker självmordsattentaten i Istanbul – Minst 28 döda

  • Onsdag 29 jun 2016 2016-06-29
E-post 132

TURKIET Under kvällen attackerades flygplatsen i Istanbul av tre män utrustade med AK-47:or och bombbälten. Efter en eldstrid med polisen sprängde de sig själva i luften. Minst 28 personer har avlidit, och ytterligare ett 60-tal har skadats.

Uppgifterna är ännu knappa om exakt vad som skedde vid Atatürkflygplatsen i Istanbul, men vad vi hittills vet är att tre personer utanför den första säkerhetsgränsen runt flygplatsen tog till vapen och sedan utlöste självmordsbomber. Uppgifter gör gällande att polis hade involverats i situationen när bomberna smällde. En polis skall ha brottat ned en av attentatsmännen, och andra poliser skall ha öppnat eld mot de andra. Alla uppgifter är dock osäkra på ett så här tidigt stadium.

Under kvällen har även en film florerat på nätet som sägs visa en av explosionerna, vilken vi visar nedan. Någon har filmat av bilden från en övervakningskamera, och enligt vissa uppgifter har detta gjorts av en resenär, men detta känns osannolikt. Mer troligt är att det är någon av säkerhetsvakterna som har gjort filmen.

Vi vet ännu inte vem som ligger bakom attacken, men Istanbul har utsatts för ytterligare två terrorattacker tidigare i år där terrorstaten IS pekas ut som skyldig, och ytterligare en för vilken militanta kurder tagit på sig dådet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag