Här skjuter polisen skarpt mot misstänkt bomb i centrala Stockholm

  • Torsdag 25 sep 2014 2014-09-25
E-post

STOCKHOLM Under lunchtid utspelade sig ett bombdrama mitt på Södermalm. En bombrobot kallades in och polisen uppmanade människor via megafon att hålla avstånd samtidigt som de sköt skarpt mot ett misstänkt föremål.  – Polisen tog hotet på stort allvar, det märkte man direkt, förklarade Nyheter Idags reporter Chang Frick från platsen.

Flera medier berättar att två rån av växlingskontor, alternatavit försök till rån ägt rum samtidigt, ett på Götgatan och ett vid Gullmarsplan. Tidiga uppgifter gör gällande att rånet fullbordades vid Gullmarsplan och att så mycket som 400 000 kronor kan ha stulits. I samband med händelsen vid Götgatan fattade polisen misstanke om att någon form av bomb eller farligt föremål fanns kvar i växlingskontorets lokal.

– Polisen använde en bombrobot och plötsligt hördes en jävla smäll, som ett hagelgevär eller liknande och sen såg man vit rök från fastigheten, berättar Chang Frick i telefon för Nyheter Idag.

Polisen ska även ha uppmanat boende via högtalare att hålla sig inomhus och inte gå nära fönster, berättar Chang. Det misstänkt farliga föremålet ska ha funnits i någon form av kasse, som alltså befann sig i lokalen.

Det var en maskerad man som inte fick med sig något. Han lämnade enligt vittnesuppgifter platsen springande. Däremot lämnade han kvar en kasse som undersöktes av bombtekniker, uppger Eva Nilsson på polisens länskommunikationscentral till Svenska Dagbladet.

Svenska Dagbladet skriver även att polisen inte utesluter att de bägge händelserna hänger ihop. Vid Gullmarsplan ska gärningsmännen flytt på en vespa i riktning mot Globenområdet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag