Här sköts han ihjäl i södra Stockholm

Foto: Brottsplats Sthlm
  • Lördag 9 mar 2019 2019-03-09
E-post 918

STOCKHOLM Strax efter klockan 17 på lördagskvällen hittades en man skjuten till döds på perrongen på Älvsjös pendelstation i södra Stockholm. En förundersökning om mord har inletts. – Det vi har gjort nu är att vi har pratat med väldigt mycket vittnen, säger Eva Nilsson, presstalesperson hos Polisen Stockholm.

Klockan 17.10 larmades polis till en misstänkt skottlossning på Älvsjö station. Ordningsvakter på platsen kunde snabbt konstatera att en man var skottskadad.

– Vi fick in flera samtal. Man uppfattade smällar som lät som skott från stationen, säger Eva Nilsson till Nyheter Idag.

– Sedan var det ordningsvakter som var väldigt snabbt på platsen. De kunde snabbt konstatera att en man var skottskadad och att en eller flera gärningsmän lämnat platsen. Sedan kom polispatruller också väldigt snabbt, de var i närheten.

Senare konstaterades den skjutne mannen avliden i en uppdatering på polisens hemsida klockan 17.40.

Nyhetsbyrån TT har intervjuat ett vittne på plats.

– Det var en sju, åtta skott. Det smällde många gånger. Han som sköt hade gympabrallor och rånarluva på sig. Och han fortsatte att skjuta när den andre killen låg ner. Flera skott, säger vittnet till TT.

Enligt uppgifter till Aftonbladet sköts mannen vid spärrgrindarna på stationen.

Vad gör polisen nu?

–Det vi har gjort nu är att vi har pratat med väldigt mycket vittnen. Sedan har tekniker precis påbörjat sin undersökning vilket gör att tågen inte kan stanna så länge undersökningen pågår.

– Sedan gör vi gör så kallad inre spaning, kontroller i våra system på den avlidne. Ser vad vi har för information.

Är den avlidne tidigare känd av polis?

– Det enda vi går ut med just nu är att det är en man.

Behöver allmänheten vara orolig efter den senaste tidens skjutningar?

– Det är en konstig fråga tycker jag. Tyvärr har det blivit allt grövre skjutningar och det har kommit närmare vanligt folk. Men man ska leva som vanligt. Det är väldigt liten risk att bli drabbad.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag