Här skrattar Magdalena Andersson åt Ebba Busch i riksdagen: ”Minst sagt respektlöst”

Bild: Faksimil SVT
  • Onsdag 18 jan 2023 2023-01-18
E-post

När Ebba Busch höll anförande i Sveriges riksdag på onsdagen, avbröts hon av tidigare statsminister Magdalena Andersson, som skrattade högt. ”Minst sagt respektlöst” menar tidigare riksdagsledamoten Richard Herrey (M).

– Jag tror inte att någon som lyssnar på dagens debatt är speciellt betjänt av ett blame game. Vi har nog med politiker som skyller sina misstag på andra, och som inte själv vill ta ansvar. Men om vi ska vidta- säger Ebba Busch när hon avbryts av Magdalena Anderssons skratt.

– Vi kan ta det efteråt Magdalena Andersson. Kan du få berätta vad som var så roligt för allihopa, säger Busch.

Före detta riksdagsledamoten Richard Herrey (M) menar att det hela var ”minst sagt respektlöst, mot både Ebba och riksdagens debattregler.

Resan från statsman till tjejen längst bak i klassrummet har gått väldigt fort för Magdalena Andersson. Sorgligt” skriver statsvetaren Teodor Koistinen.

”Magdalena Andersson gör sig faktiskt inte alls bra som oppositionspolitiker” skriver Christoffer Heimbrand, pressekreterare hos Arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson.

Läs även: DN:s kulturchef rasar mot Ebba Busch klädsel: ”Skamlöst”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag