Här släcker moskébesökarna en brinnande bil i Rinkeby

Faksimil Youtube.
  • Torsdag 24 jul 2014 2014-07-24
E-post 0

RINKEBY Under natten till torsdagen brann det åter i en av Stockholms förorter. På Rinkeby torg brann en bil, och på grund av stenkastande ungdomar var polis och brandkår tvungna att avvakta innan de kunde gå in. Istället fick de boende i området göra sitt bästa för att på egen hand släcka elden.

Den ännu inte officiellt lanserade webbtidningen Al-tid har pratat med flera vittnen till händelserna och förklarar att det till stor del var moskébesökare som stod för släckningsarbetet. En av dem som befann sig i moskén var Andreas Johansson.

– Jag såg bilen brinna länge och därför gick mina vänner för att släcka, säger han till Al-tid.

Hazem Achkoudir var också aktiv i släckandet av branden, och för Al-tid berättar han att de till en början använde vattenhinkar, men att  det var hopplöst och att de höll på i över en timme med att försöka släcka branden.

– Jag och flera andra sprang in till närmsta medborgarkontor, tunnelbanespärr och ungdomsgårdar för att få tag på brandsläckare, säger han till Al-tid.

Till slut fick de bukt med den brinnande bilen, och enligt de vittnen Al-tid pratat med dröjde det ytterligare en halvtimme innan polis kunde komma till platsen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag