Här slåss demonstranter med polisen utanför Turkiska ambassaden

Här tvinga polisen ingripa utanför Turkiska ambassaden. Foto: Faksimil Facebook
  • Torsdag 30 jul 2015 2015-07-30
E-post 420

STOCKHOLM Rena upploppsscener utspelade sig under torsdagseftermiddagen i Stockholm utanför Turkiska ambassaden. I en video ser vi demonstranter i handgemäng med polisen och en person ser ut att ha fått pepparsprej i ansiktet. – Det har gått väldigt våldsamt till på platsen, säger ett vittne till tidningen Expressen.

Under torsdagseftermiddagen fick polis ingripa i samband med en demonstration utanför Turkiska ambassaden. Såväl polishästar, hundpatruller och ett flertal polisbilar fanns på platsen för att hålla ordning efter att det blivit oroligt mellan olika grupper. Stundtals förekom rent handgemäng mellan polis och demonstranter och enligt uppgifter i Expressen ska en ruta på en polisbil blivit krossad.

– Det har gått väldigt våldsamt till på platsen, säger ett vittne till Expressen.

Dramatiska videobilder från platsen

Demonstrationen sker med bakgrund i att Turkiet inlett flyganfall mot kurdiska PKK och på så vis tvingar kurderna till ett tvåfrontskrig mot såväl Turkiet som ISIS. I sociala medier har flera kurder uttryckt bestörtning över detta även i Sverige. På videobilder från dagens demonstration utanför Turkiets ambassad i Stockholm syns våldsamma scener där polisen ingriper mot demonstranter.

I ett videoklipp uppladdat på Facebook syns bland annat handgemäng med polisen men även att en person förefaller ha fått pepparsprej i ansiktet. På polisens hemsida står att trafiken behövt ledas om på platsen. Även en polishäst och en polishund ska ha blivit skadade i dagens insats efter att ha fått smällare kastade mot och på sig, enligt polisens hemsida.

Nedan ser du den dramatiska videon från platsen

Polîs gaza bîberê li zilamekî reşand.

Posted by Radyoya Swêdê on Thursday, July 30, 2015

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag