Här slåss feministerna med varandra

Faksimil: Youtube
  • Måndag 18 sep 2017 2017-09-18
E-post

LONDON I en video på Youtube syns två feministiska grupperingar ryka ihop med varandra eftersom de inte kunnat komma överens i genusfrågor. 

Trans-exkluderande radikalfeminister, så kallade TERF, och transaktivister har råkat i luven på varandra. Det slutade med att en sextioårig radikalfeminist med lila hår, Maria Maclahan, fick motta slag från en transaktivist.

De ska ha försökt diskutera transfrågan med varandra, men de misslyckades. Resultatet blev slagsmål, där en av transaktivisterna angriper den trans-exkluderande radikalfeministen Maclahan.

De båda grupperingarna började slåss vid Speakers Corner i London. Enligt uppgifter i brittisk media ska de trans-exkluderande radikalfeministerna ha varit på väg till ett hemligt möte för att diskutera genusfrågan.

Händelsen filmades och sprids nu över internet.

Maclahans angripare är en transsexuell kvinna, som i detta nu försöker samla in 5000 pund, motsvarande 53 815 kronor, för en strupoperation i syfte att göra rösten ljusare. Det uppger Daily Mail. 

Flera feminister ringde polisen när de båda grupperingarna började slåss. Tre polisbilar anlände till platsen. Ingen blev gripen.

Scotland Yard är inkopplade i fallet.

Se videon där feministerna börjar slåss.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag