Här smädar Peter Springare maktpartierna i ny valkampanj

Foto: Örebropartiet
  • Lördag 18 aug 2018 2018-08-18
E-post 904

Hallå där Markus Allard, partiledare för det lokala Örebropartiet. Ni har en ny valaffisch med polisprofilen Peter Springare, ert förstanamn till landstinget, som är minst sagt annorlunda. Han tar två gängmedlemmar från ”Sossealdemokraterna” och ”Allijangsen” i örat. Berätta hur ni kom på idén?

– Det slog mig när politikerna från de etablerade partierna retade sig på att vi driver frågan om att sänka politikerlönerna för att prioritera skola och äldreomsorg. Då får vi nämligen höra kommentarer som ”men vilken typ av politiker tror ni vi får då då?” Då funderade jag lite på det där, vilken typ av politiker är det egentligen vi har nu då? Jag menar, se dig omkring. Vi har en korrupt politikerkår som skor sig allt mer på folkets bekostnad.

Markus Allard, foto: Örebropartiet

 

Alltså de här västarna…

– Liknelsen med kriminella gäng är det närmaste vi kan komma och även om det hela är gjort med glimten i ögat kan man ju inte låta bli att fråga sig om Hells Angels eller Bandidos ens skulle klara av att genomföra en Vattenfallaffär eller upphandla Nya Karolinska på det sätt vår politikerkår gjort. De etablerade partierna är vår tids värsta rovriddare. Och vem är då bäst lämpad för att hantera dessa om inte en av landets mest erfarna poliser.

Vad har ni fått för respons?

– Den är väl helt enligt manus, de flesta tycker det är en rolig och träffsäker bild och delar den så det ryker, sen har vi några politiker och fint folk som tycker det är fruktansvärt.

Men får man skoja med politiska motståndare på det här viset?

– Ja, än så länge har de väl inte klubbat någon grundlagsändring emot det va? Så svaret är förstås ja, och tur är väl det.

Finns det någon risk att bli uppfattade som oseriösa?

– Nej, tvärtom. Hur kommer det sig att folk uppskattar bilden? Kanske kan det vara så att vi har en poäng, är det då vi som är oseriösa eller de partier som gjort det möjligt för oss att kunna göra den här typen av bilder och ha fog för det, avslutar Markus Allard.

Här är affischen i original:

Foto: Örebropartiet

Markus Allard har tidigare varit journalist på Nyheter Idag. Peter Springare är krönikör.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag