Här städar Örebropartiet upp lokalpolitikernas sopor

Örebropartiet städar upp efter att kommunpolitikerna drog in sopstationen i det lilla samhället.
  • Tisdag 3 Nov 2015 2015-11-03
E-post 77

ÖREBRO Det lilla samhället Glanshammar nordöst om Örebro blev utan sopstation efter ett beslut från politiker. Resultatet blev att sopor blev liggandes på marken i det lilla samhället. – Vi bestämde oss för att städa upp, förklarar Marcus Allard från Örebropartiet.

Det lilla samhället Glanshammar nordöst om Örebro fick en sopstation indragen. Ganska snart kom sopor att ligga på marken i samhället, bland annat utanför en ICA-butik. Nyheter Idag har talat med Marcus Allard från Örebropartiet och han berättar varför de bestämde sig för att ta saken i egna händer.

– Vi gjorde det för att uppmärksamma situationen. Hade detta varit i centrala Örebro hade de aldrig tagit bort en sopstation, men när det handlar om små samhällen ute på landet så skiter politikerna i det, säger Allard till Nyheter Idag.

Allard menar att politikerna i kommunen inte kan fly från sitt ansvar. Han pekar på två olika sätt att lösa problemet som nu uppstått i det lilla samhället.

– Antingen låter man en extern aktör få uppdraget att ta hand om sophanteringen mot att kommunen tillhandahåller mark, eller ordnar kommunen med en kommunal sopstation på kommunal mark.

Örebropartiet startades efter att Markus Allard inte längre fick vara med i Ung Vänster i Örebro, trots att han var ordförande. Bakgrunden ska ha handlat om en maktstrid, men Allard gav inte upp sitt politiska engagemang för det.

Nedan ser du Örebropartiets video där de städar upp i Glanshammar efter politikernas beslut att dra in den lokala sopstationen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag