Här strömmar hundratals afrikaner in i Europa efter att ha stormat gränspostering

Foto: RT
Foto: RT
  • Onsdag 9 aug 2017 2017-08-09
E-post 1536

SPANIEN Hundratals afrikaner stormade i måndags morse gränsposteringen mellan Marocko och den nordafrikanska spanska enklaven Ceuta. Afrikanerna hoppas på asyl i EU och få njuta av ett rikare liv här än i hemlandet.

Enligt Daily Mail, som refererar en polistalesman, är det ovanligt att illegala invandrare på detta sätt rusar igenom en gränspostering. Det vanliga sättet för dem att försöka ta sig in i den spanska enklaven är att klättra över de staket som omgärdar den eller simma runt stängslet via havet.

Hjälparbetare räknade till 186 illegala afrikanska invandrare medan ryska RT uppger att det handlade om runt 300. Många av dem rusade tidigt på morgonen fram och tillbaka i kaotisk glädjeyra längs gatorna i den spanska staden som har drygt 80 000 invånare.

Gränspolisen i Ceuta samt den andra spanska enklaven i Nordafrika, Melilla, brukar i normala fall ganska omgående deportera de afrikaner som lyckas ta sig över gränsen. Afrikanerna betraktas som illegaler och nekas därför även rätten att få sin asylansökan prövad, något som kritiserats av organisationer som försöker främja asylinvandring.

Hotet om att tämligen omgående skickas tillbaka till Marocko gör att de illegala invandrarna försöker hitta andra sätt att ta sig över sundet till det spanska fastlandet. Spanska The Local rapporterar idag om 30 migranter som gömt sig i festivalfordon som under veckan skulle skickas med färja över sundet.

Ceuta har nyligen hållit en årlig festival och i samband med det har mobila karuseller, pariserhjul med mera skickats till staden. När de mobila attraktionerna skulle monteras ned igen passade dussintals illegala invandrare på att försöka gömma sig i dem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag