Har Sveriges Radio rekryterat en högerliberal?

Mycket pekar på att My Vingren i själva verket är liberal. Foto: Nyheter Idag / Faksimil Facebook
  • Fredag 8 maj 2015 2015-05-08
E-post

LEDARBLOGG Trodde du att My Vingren från Researchgruppen var vänster? Mycket talar för att hon innerst inne kan vara högerliberal, hon oroar sig nämligen för fler myndigheter och växande stat, om vi tolkar henne rätt på Facebook. Det betyder i sådana fall att Sveriges Radio rekryterat en ulv i fårakläder.

En liten harmlös diskussion på Facebook om allas vår älskade Slöseriombudsman Rebecca Uvell fångade mitt intresse. En fråga från My Vingren, känd från både vänstersajten Politism och Researchgruppen (som av kritiker beskylls för vänsterextremism), undrade om Slöseriombudsmannen var en riktig myndighet.

Ja, vi pratar om samma My Vingren som fått pris av föreningen grävande journalister för just det, grävande journalistik.

Iallafall, Henrik Johansson från sajten interasistmen har koll på exakt allt till höger om vänsterfalangen i sossarna. Samt identitetsvänstern som häckar på Politism. Han svarade betryggande att givetvis är inte Slöseriombudsmannen en egen myndighet utan en grej som ingår inom ramen för skattebetalarnas förening. Vingren uttryckte lättnad över det beskedet.

”Alltså det kommer ju nya myndigheter hela tiden. Jag håller ju inte koll”, förklarade den prisbelönte grävjournalisten Vingren på Facebook.

Visst, vi skulle kunna håna henne för att svaret fanns en googling bort. Vi skulle kunna håna föreningen grävande journalister som gett Vingren pris för grävande research. Vi skulle kunna håna Sveriges Radio som av allt att döma rekryterat My Vingren. Men det vore elakt. Istället vill jag betona det positiva här.

Är Vingren på riktigt oroad över nya myndigheter?

Ett betongborgare och dödslibertarian som jag är alltid oroad över nya myndigheter. Fler myndigheter betyder mer stat. Mer stat betyder, speciellt i Sverige, mindre frihet och mer socialism. Om det är så att Vingren, i all hast, råkade ”försäga” sig på Facebook – ja då förhåller det sig så att hon kanske inte alls är vänster utan kanske lika mycket höger som jag?

Om mina förhoppningar stämmer sitter det alltså en högerliberal borgare och arbetar under cover på Sveriges Radio.

Vem kunde ana?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag