Här tar han livet av sig mitt under rättegången

  • Onsdag 29 Nov 2017 2017-11-29
E-post 414

HAAG – Jag är ingen krigsförbrytare, säger general Slobodan Praljak varpå han dricker gift mitt under pågående rättegång vid internationella domstolen i Haag. Han dömdes, för krigsförbrytelser, till 20 år i fängelse, men avled strax efter sitt giftdrickande på ett sjukhus i närheten. 

Slobodan Praljak, 72, fälldes för krigsförbrytelser begångna under Bosnienkriget på 90-talet. Vid den internationella krigsförbrytartribunalen för det forna Jugoslavien, i Haag, ställde han sig upp och ropade:

– Jag är ingen krigsförbrytare, varpå han drack gift mitt under pågående rättegång.

Praljak var bosnienkroat och general i den kroatiska armén i Bosnienkriget. Han tog livet av sig några sekunder efter att domaren fastställt ett 20-årigt fängelsestraff som Praljak tidigare försökt överklaga. Han fördes med ambulans till sjukhus där han också slutligen avled.

Bosnienkriget bröt ut efter upplösningen av Socialistiska federativa republiken Jugoslavien. I Bosnien bodde såväl sunnimuslimska bosniaker, som ortodoxa serber och katolska kroater som efter den socialistiska republikens fall började kriga mot varandra.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag