Här tar Linde (S) sista chansen att mysa med Fatah

Bild: By UNCTAD/CC BY-SA 2.0/Ministerie van Buitenlandse Zaken/CC BY-SA 2.0,
  • Torsdag 22 sep 2022 2022-09-22
E-post 180

Ann Linde (S) kommer sluta som Sveriges utrikesminister när en ny regering är på plats. På onsdagen passade Linde på att träffa sin vän Mohammad Shtayyeh, den palestinska myndighetens premiärminister, i FN:s generalförsamling i New York.

Ann Linde (S) är för närvarande fortfarande Sveriges utrikesminister, men kommer sluta på sin post så snart en ny regering är på plats.

På onsdagen deltog Linde vid öppnandet av FN:s Generalförsamling i New York, där hon träffade sin vän, Palestinska myndighetens premiärminister Mohammad Shtayyeh från PLO:s politiska gren Fatah.

”Glad att träffa min vän, Palestinas premiärminister Dr Shtayyen!” skriver Linde i ett inlägg på Twitter.

Samtidigt efterlyste den iranska journalisten och människorättsaktivisten Masih Alinejad en reaktion från Linde om de pågående demonstrationerna i Iran, där demonstranter bränner hijabs och angriper polis efter att en ung kvinna slagits ihjäl av landets ”sedlighetspolis”.

– Sveriges utrikesminister kom till mitt vackra land och lydde obligatoriska hijab-lagar framför mördarna. Var är hon nu? säger Alinejad till Expressen..

I en tweet skrev Linde att ”Sverige står med alla de som sörjer Mahsa Amini (kvinnan som dödades) i  Iran & på andra platser” samt att hon är ”djupt bekymrad över rapporter om skadade och döda i samband med pågående protester i Iran”.

Lindes tweets gick inte att svara på, men flera personer använde möjligheten att RT:a utrikesministern med egna kommentarer, ofta med bilder på när Linde bar Hijab under besöket i Iran 2017.

Läs även: Här hånas Shekarabi (S) efter stödtweet till iranska kvinnor

Läs även: Iransk polis får stryk och kvinnor bränner slöjor – oro i Iran efter moralpolisens hijab-mord

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag