Här tar polisen med sig en man efter vapendramat i Fittja – Kalashnikov lämnades på gångbro

  • Måndag 6 mar 2017 2017-03-06
E-post 501

STOCKHOLM När Nyheter Idag filmar i Fittja Centrum kroppsvisiteras en ung man av polis och förs sedan in i en polisbuss efter ett drama där ett automatvapen av Kalashnikov-typ har påträffats. Men när Nyheter Idag ringer till Stockholmspolisen ledningscentral säger Towe Hägg att ingen är gripen eller omhändertagen.

Polis anlände till Fittja under måndagskvällen efter att bråk uppstått bland ett femtontal individer. I samband med bråket ska en automatkarbin av modell Kalashnikov påträffats på en gångbro, rapporterar Aftonbladet. När Nyheter Idag anländer till Fittja Centrum filmar vi poliser som kroppsvisiterar en ung man och sedan för med honom i en polisbuss.

Men när Nyheter Idag senare talar med Towe Hägg vid polisens ledningscentral säger hon att polisen varken har gripit eller omhändertagit någon.

– Nej, vi har ingen gripen.

En person fördes in i en polisbuss och kördes sedan iväg, är det något du känner igen?

– Jag vet att vi inte har någon gripen. Sen kanske vi pratar med folk på andra platser, men vi har ingen gripen i ärendet.

Har ni någon omhändertagen?

– Inte vad jag vet. Vi är på plats och arbetar. Ärendet är inte avslutat ännu, säger Hägg vid 21.45-tiden på måndagskvällen.

Enligt ett vittne ska bråket ha stått mellan en grupp ungdomar och två män. Ungdomarna ska enligt vittnet ha jagat iväg männen varpå männen återvänt beväpnade med en automatkarbin. I samband med att männen hotar ungdomarna med vapnet anländer polis till platsen. Männen flydde och efterlämnade automatkarbinen på en gångbro i närheten. Automatkarbinen ska enligt uppgift till Aftonbladet vara en Kalasjnikov.

Polisen stängde av tunnelbanestationen i Fittja men den ska efter 20-tiden vara igång igen. Det är ännu oklart om någon skadades i bråket.

Ungefär samtidigt som bråket ägde rum ska en annan allvarlig händelse ha inträffat i Fittja. En man blev, enligt uppgift till Aftonbladet, hotad med pistol i närheten av den plats där bråket skedde. Händelsen ska dock inte ha något med bråket mellan ungdomarna och männen att göra. Polisen har inlett en förundersökning beträffande grovt vapenbrott, men ingen har ännu gripits 21.45-tiden.

Hägg bekräftar för Nyheter Idag att vapnet som hittades på gångbron förefaller vara ett riktigt vapen.

– Vi har konstaterat att vi har ett vapen i beslag som ingår i förundersökningen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag