Här tar SVT avstånd från SD efter partiledardebatten

SVT tar avstånd från SD. Foto: svtplay.se
  • Fredag 7 sep 2018 2018-09-07
E-post 1973

”Vi ska börja med att säga att Jimmie Åkessons uttalande här i inledningen var grovt generaliserande och SVT tar avstånd ifrån det”, säger programledaren Martina Nord med allvarlig stämma och tittar in i kameran. ”Skitkanal”, skriver SD-ledamoten Martin Kinnunen på Twitter.

Det blev för mycket för SVT:s värdegrund när SD-ledaren försökte förklara att invandrare har svårt att komma in på arbetsmarknaden eftersom de just är invandrare och inte svenskar.

– Varför är det så svårt för de här människorna att få jobb? Jo det är för att de inte är svenskar, sade Åkesson och förklarade att Sverige måste bli bättre på att få människor från andra länder att bli svenskar.

Då replikerade centerledaren och markerade att så får man inte säga.

– Hur uttrycker du dig? frågade Lööf.

SVT tar avstånd från SD

Efter partiledardebatten valde även SVT att markera mot SD-ledaren Jimmie Åkesson. Programledaren Martina Nord tittade in i kameran och förklarade allvarligt att SVT tar avstånd från Åkesson.

– Vi ska börja med att säga att Jimmie Åkessons uttalande här i inledningen var grovt generaliserande och SVT tar avstånd ifrån det.

Detta fick många att reagera i sociala medier och inte minst från SD-ledamöter är kritiken skarp.

”Sveriges television går alltså ut och efter debatten kritiserar Åkesson för att han klargör att invandrare för svårare att få jobb om de inte är anpassade till det svenska samhället. Oacceptabelt. Skitkanal”, skriver Martin Kinnunen (SD) på Twitter.

Sverigedemokraterna har publicerat avståndstagandet från SVT på Twitter. De skriver att det är ”ett agerande som saknar motstycke i modern svensk historia”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag