Här trollar Vita huset journalist: ”New York Times kan anställa all lågavlönad arbetskraft från andra länder”

Foto: Twitter
Foto: Twitter
  • Torsdag 3 aug 2017 2017-08-03
E-post 82

USA Låt New York Times anställa hur många invandrare de vill som lågavlönad arbetskraft. Det föreslår Vita huset-rådgivaren Stephen Miller i ett utspel som fått stor uppmärksamhet på andra sidan Atlanten.

Det var under onsdagen som Donald Trumps politiske rådgivare och talskrivare Stephen Miller träffade journalister i Vita huset. På agendan stod en skärpning av den amerikanska invandringspolitiken med införandet av ett poängsystem där högutbildade och skötsamma invandrare får förtur till uppehållstillstånden.

President Trump har annonserat att han står bakom den nya policyn som beskrivs som den största omläggningen av landets invandringspolitik på flera decennier. I dagsläget utfärdas ofta visum utifrån ekonomiska och humanitära behov, ett system som presidenten tycker är ”förlegat”.

Enligt Vita huset är 50 procent av alla invandrarhushåll i USA bidragsberoende. Det är ohållbart i längden att fylla på landet med fler och fler bidragstagare, anser den nuvarande regeringen. Den anser även att strömmen av invandrare som accepterar lägre löner än de inhemska arbetarna leder till lönedumpning.

Men att börja ställa krav på de invandrare som kommer till USA är något som New York Times motsätter sig. Vänsterliberalernas flaggskepp på mediemarknaden har inte gjort någon hemlighet av sitt motstånd mot Donald Trump och hans politik och vid pressträffen opponerade sig tidningens medarbetare Glenn Thrush mot den. Det fick Millers tålamod att tryta.

– Vi kanske kan göra ett undantag i lagen som säger att New York Times kan anställa alla okvalificerade lågavlönade arbetare de vill från andra länder, så får ni se hur ni känner er när ni ersätts av lågavlönade, utbrast han.

– Det här är en verklighet, det här är något som händer i vårt land. Glenn, det kanske är dags att vi har medkänsla för de amerikanska arbetarna? President Trump har träffat amerikanska arbetare som ersatts av utländska arbetare. Fråga dem hur det påverkat deras liv, fortsatte han i mer allvarlig ton.

Utspelet har uppmärksammats av många journalister och mediebolag som roas av den infekterade intrigen mellan Donald Trump och New York Times. Många i sociala medier tycker dessutom att det är extra festligt att Miller jämställer New York Times med en arbetsplats för lågkvalificerad arbetskraft.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag