Här tvingas en gråtande Åsa Romson försvara stängda gränser – Hånas på Twitter

Romson hade gråten i halsen när hon tvingades försvara en linje om att i praktiken stänga gränserna. Foto: Faksimil Twitter / svtplay.se
  • Tisdag 24 Nov 2015 2015-11-24
E-post 6447

STOCKHOLM Sverige stänger gränserna. Det var i princip beskedet från den rödgröna regeringen under en presskonferens på tisdagen. Och en gråtande Åsa Romson tvingades försvara den nya politiska linjen som närmast finns att hitta hos Sverigedemokraterna. ”Romsons krokodiltårar är tyvärr inte särskilt trovärdiga”, skriver en kritiker på Twitter.

Tisdagens presskonferens kom att bli en av de mer dramatiska. Den rödgröna regeringen aviserade en rad nya förslag för att kraftigt sänka volymerna på invandring till Sverige – en politik som lät mycket lik den Sverigedemokraterna länge argumenterat för. Samtidigt tvingades en gråtande Åsa Romson försvara den nya linjen.

Det var på en fråga om hur Åsa Romson tror att hennes partikamrater, som brinner hårt för flyktingfrågan, kommer reagera på den nya SD-linjen som regeringen numera vill göra till sin.

– För oss har det varit oerhört viktigt att se detta i vitögat när det gäller verkligheten. Jag ska vara helt ärligt, vi har haft den senaste tiden ett antal väldigt svåra debatter i partiet just kring verklighetsbilden, men de senaste veckorna har jag blivit helt övertygad om att bästa sättet att hjälpa mina miljöpartistiska kommunalråd är att ändå göra någonting, sade Åsa Romson med gråten i halsen.

Men i sociala medier möter Romson stenhård kritik från de egna gräsrötterna och hånas nu offentligt på Twitter. Några vänsterdebattörer menar att det var ”krokodiltårar” som Romson visade upp under presskonferensen, samtidigt som de uttrycker skarp kritik mot att Miljöpartiet står bakom den nya linjen om att kraftigt reducera antalet människor som kan söka sig till Sverige.

Romson i tårarÅsa Romson brast i gråt under en presskonferens där Sverige berättade att de nu kommer lägga sig på absolut minimun när det gäller flyktingmottagning. – Detta är en kris för människorna i Europa. Jag tror att det kommer att skapa en chockvåg i det medmänskliga Sverige och jag tror att det kommer att skapa en chockvåg i Europa. Nu hoppas jag att Europa kan samla sig, sa hon.Jag säger inte att regeringen gör fel, jag säger inte heller att vi alltid hur länge som helst ska låta alla komma hit. Men om målet med de nya reglerna är att chocka andra EU-länder till att öppna sig, förstår jag absolut ingenting.Varför skulle andra länder provoceras att bli mer generösa i sitt flyktingmottagande, genom att Sverige blir mindre generöst?Förlorarna blir, som vanligt, de som är svagast.

Posted by Emanuel Karlsten on Tuesday, November 24, 2015

 

Nedan har vi samlat ett axplock av reaktioner på Twitter med anledning av Romsons insats i presskonferensen.

Även Miljöpartiet centralt behöver krishantera efter dagens dramatiska presskonferens. De förnekar bestämt att deras nya linje om att i praktiken stänga gränserna skulle vara ”SD-politik”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag